HOE UW BEHANDELING WERKT

Uw therapie is een immunotherapie, een type geneesmiddel tegen kanker dat uw immuunsysteem helpt kankercellen te herkennen en deze aan te vallen.

Uw immuunsysteem is verantwoordelijk voor de bescherming van uw lichaam tegen infecties en ziekten. Het herkent ook alle stoffen die normaal in het lichaam worden aangetroffen.
Als er een nieuwe vreemde substantie in uw lichaam komt, activeert het immuunsysteem een reactie om die aan te vallen en te vernietigen.

Uw zorgteam heeft uw behandeling voorgeschreven omdat ze denken dat het uw soort longkanker zal helpen behandelen. Durvalumab is de naam van het actieve ingrediënt van uw geneesmiddel. Het werkt om het immuunsysteem van uw lichaam te verbeteren om uw kanker te behandelen.

Anders dan chemotherapie

Chemotherapeutische geneesmiddelen hebben een toxisch effect dat zowel kankercellen als bepaalde gezonde cellen rechtstreeks aanvalt. lmmunotherapeutische geneesmiddelen daarentegen vallen niet rechtstreeks kankercellen aan, maar herstellen het natuurlijk vermogen van het immuunsysteem om kankercellen te herkennen en te verwijderen.

Als het immuunsysteem echter overmatig gestimuleerd wordt, kan het een aanval op normale, gezonde cellen veroorzaken. Deze staan bekend als bijwerkingen van immunotherapie. lmmunotherapeutische bijwerkingen kunnen verschillen van bijwerkingen die u mogelijk heeft ervaren bij eerdere behandelingen. Als ze niet behandeld worden, kunnen ze soms ernstig worden of zelfs levensbedreigend zijn.

Uw zorgteam zal u vertellen hoe u immunotherapeutische bijwerkingen kunt herkennen. Meld eventuele signalen of symptomen onmiddellijk aan uw zorgteam. ZORGTEAM

HOE UW BEHANDELING WORDT TOEGEDIEND

EENMAAL OM DE 2 WEKEN
EENMAAL OM DE 2 WEKEN

U krijgt uw behandeling

EENMAAL OM DE 2 WEKEN

INTRAVENEUZE INFUSIE
INTRAVENEUZE INFUSIE

Uw behandeling wordt gegeven als een

INTRAVENEUZE INFUSIE

(langzaam druppelend door een naald in uw ader)

Uw infusie duurt
Uw infusie duurt

Uw infusie duurt

60 MINUTEN

Uw infusie wordt in een ziekenhuis toegediend onder toezicht van een arts die ervaring heeft met de behandeling van kanker. Uw zorgteam bepaalt hoeveel behandelingen u nodig heeft. Uw behandeling wordt gedurende maximaal 12 maanden gegeven of totdat uw ziekte voortschrijdt of u onaanvaardbare bijwerkingen heeft. Het is belangrijk om uw behandeling snel na afronding van chemotherapie en bestraling op te starten.

Bijwerkingen

Als u een bijwerking heeft, kan uw zorgteam u andere geneesmiddelen geven om ernstigere complicaties te voorkomen en om uw symptomen te verminderen. Uw zorgteam kan indien nodig de volgende dosis van uw behandeling achterhouden of uw behandeling stoppen.

Meld eventuele tekenen of symptomen meteen zodat uw zorgteam ze kan aanpakken voordat ze ernstiger worden.

Houd u aan alle afspraken

Het is belangrijk om u aan al uw behandelingsafspraken te houden. Houd u ook aan al uw afspraken met uw zorgteam. Als u een afspraak niet kunt nakomen of als u er een mist, bel dan meteen om een nieuwe te maken.

NIET-KLEINCELLIGE LONGKANKER EN BEHANDELINGSOPTIES

MEER INFORMATIE